söndag 27 september 2009

Ingen vila, ingen rast...

Trots gårdagens festligheter, då det var 20 år sedan jag slutade nian i år, så var det att bege sig till Bäcken för att hamra, spika och måla idag. "Arbetsledarna" åkte dit före oss och de var i full gång när vi anlände runt 15... Kolla skillnaden.


Tack för besöken vi hade idag och hjärtligt välkomna tebaka!!! Då ska Ni få fika, allihopa!!!

lördag 26 september 2009

Ritningar!

Tänkte Ni kanske vill se hur det komma skall... Vissa ändringar kommer ske men de tar vi allt eftersom, här kommer i allafall några bilder. Ni som varit inne på Bäcken får försöka föreställa Er. Lycka till!




VILL HA!!!

Bjorgjewellery



Uthuset...

...får både färg och tak denna helg. Idag har flitens lampa lyst på Bäcken, mor & far har vart där hela dagen och pysslat. Vi "ungdommar" var visst tvungna att arbeta lite... Bilder kommer...  Levererade kvällsmat innan jag åkte hem och gjorde 3-rätters till mina kära vänner I & A.

Fönster har beställts idag, leverans början-mitt av november, härliga väntan!!! Spiskassett även den beställd, kommer om ca 2 veckor så nu får jag göra klart spisen innan dess så ska vi nog kunna elda lite till jul oxå.

Innedörr var svårare att få till då måttet är lite udda, eller är det det egentligen??? Man blir lite trött då man tydligt ser dörren i broschyren på nätet, man ska förmedla det till O som ska förmedla det till försäljaren som "inte har en aninng"... "Mammi" får åka dit på tisdag och visa försäljaren hur man tittar i broschyrer på nätet. :)

torsdag 24 september 2009

Färg, färg, färg...

Idag har jag hämtat hem färg och några tapeter från färghandeln. Nu kan det målas!!! Foder, tak, element & öppna spisen ska bli vita! Å så källartrappen så klart, men antar väl det kommer komma en eller annan regnskur under kommande månad så jag kan sysselsätta mig med det, eller vad tro Ni?

Uthustaket...

... är på väg att bli klart efter ca 20 år... Gud skapade ingen brådska!!! "Arbetare och arbetsledare" var på plats idag i höstsolens glans, frågan är vem ä vem??? O bjuder på en bild från högre höjder. Imorgon verkar det som om "arbetsledare2" ska gå fram med rödfärgen så snart är nog uthuset rött å grannt igen.












Till salu!

Nästa fredag är vårt hem ute till försäljning... Mäklaren var här igår och värderade och tog bilder.

tisdag 22 september 2009

Byggmöte...

...det går runt det går runt!!!

Idag hade vi besök på Bäcken av rörmockare och snickare... rör här, rör där, avloppet "dödar vi", denna sätter vi där, detta blir här, såhär mycket extra blir det här, här sätter vi stammen, grävmaskin som gräver hit och därifrån, sensorer hit och dit, detta fönster kan höjas, detta kan flyttas, 11*13, 11*12, 8*19, smyglist här, här lägger vi på 70, det blir 140, plyfa, gips, regel, dä blir betong golv, rött taktegel, svart takbetong, vita foder, röda foder, vita plåtar, röda plåtar takfot hit, takfot dit, täckt, osv osv.

GISSA OM DET GÅR RUNT!?!? Väntan, väntan, väntan.

Å YIPPIE nu är vi snart "minus"-miljonärer! ;)

Cicci & Olle

söndag 20 september 2009

Kofoten!

Idag kom pappa förbi och gjorde en timmes jobb med kofoten å vips så var lister å garderob borta. Puts väck! Nu ska tapetskarvarna få sig en omgång sen väntar spackling och slipning...


I morgon väntar möte på banken...


onsdag 16 september 2009

Köket!

Jag ritar å vänder å vrider och vill att de ska vara klart NU! Men men jag får väl invänta tomten... för ska jag bjuda Er kära vänner på köksbilder, glögg, pepparkakor å annat smaskigt. Nästan så man får lite julekänsla och längtan dit...

3000!

Imöra tar vi klivet vidare mot 3000 om man ska lita på statistiken kära Ni. :)

Te vecka kan vi berätt nö rolit för Er så häng i!!!

måndag 14 september 2009

Måla, måla, måla...

...om man ändå vore minst 2 meter så man nådde överallt!!! Te å mä O feck sträck på sig för å nå öpp i all trappstega å då har ja räkten ut att han når öpp te en sisådär 3 meter kanske mä hjälp av skafte på rollern. Puh! Man kommer inte långt med sina stolta 1,64! 1-2 strykningar till sen är det vitt å grannt!

Blommor på altanen...

...ska en ha och lit gult ä int fult! Frå söffa ser en dessa bra mest hôr da!

Mys på en lördag!!!

Kan nog inte bli mycket bättre än så här eller vad tror Ni???

Handöl...

...blir det nu när vi måttat å mätt efter konstens alla regler. Nu är frågan bara spröjsluckor eller panorama??? Men tänk så skönt... det beslutet får O ta själv.

Hus!!!

Det är något speciellt med hus...
Undra hur många olika sorters hus det finns hemma hos oss...

lördag 12 september 2009

Paradiset...

...kommer vi nu befinna oss i när vi sover framöver då vi igår ändrade oss från blommor till fiskar i sovrummet. Det blir bra detta, murrigt bruna väggar i övrigt till allt det vita samt ett vitt golv. Vi är nöjda och framförallt O! Snart börjar vi måla, spackla och tapetsera där...
Spiskassetter är en djungel som mycket annat. Just nu lutar det åt en Keddy samtidigt som en Handöl tilltalar oss samt även går att köpa på hemmaplan så att säga. Imorgon ska vi mäta så får vi se. Roslagsspisen är fortfarande en favorit.

torsdag 10 september 2009

Sköna hem - skapa stilen.

Idag damp inte en utan två sådan här tidningar ner i min låda... HUR är det möjligt??? Vilsenpanna kan man nog säga. :) Även solen har fläckar... nu ska jag lägga mig och läsa den ena, den andra vet jag precis vad jag ska göra med...

onsdag 9 september 2009

5 kg...

...av skogens guld vart i dag mitt! Utan att jag behövde besöka skogen... Ni förstår dä ä int rektit min grej dä där mä te å ränn i skogen... å jag som ska bo mett in sen!!! Höss skare gå??? Tack Conny!

tisdag 8 september 2009

"Sveriges mest nöjda...

...bilägare" är vi INTE denna kväll då "lilla bilen" gav upp 2 km hemifrån efter att ha gått 760 mil!!! Elfel, på 45:an, stupmörkt, O skulle jobba natt, ute i sista stund, bilbärgning... Ja ja, nu är den hos farbror bildoktorn och så får vi se hur det går...

Mina tankar denna sena kväll är hos min kära vännina och hennes familj... Tänker på Er ALLA!

måndag 7 september 2009

Spiskassett

Nu står vi inför vårt första val... Haft murarbesök som talat om vad som går att göra. Vi kommer att sätta in en spiskassett i befintliga öppna spisen, frågan är nu bara vem???

Detta är spisen idag... (eller nja, allt "pynt" finns inte mer...)






VAD väljer man??? Verkar bli en Roslagsspis med dubbeldörrar... (inte som på bilden alltså med enkeldörr) Vi ska kolla runt lite...

Spisar från Jotul, MorsoeKeddy och Roslagsspisen