lördag 31 juli 2010

Tjuvkik...

...och "slattfest" stod på schemat idag! Vad kan nu "slatt-fest" vara kan man fråga sig? Något vi kom på efter att vi ett otal gånger flyttat halvfulla/ halvtomma flaskor fram och tillbaka i källaren... Idag minska de till antal något iallafall, MEN det var väldans lugnt eller för få gäster? Får göra om det en annan gång då varken jag eller J bidrog till något drickande... Kanske är det vi som intar mest annars? Tvivlar dock...  
En blandad kompott...  
...lite skumpa i glasen komma skall...
...ut i regnet för att plocka blommor som inte alls verkar finnas på Bäcken...
 
...dukat inne - fast ute... hur blev nu detta?
För att komma till detta rum måste man i dagsläget gå utevägen...
 
Olle fotograferar utifrån i mörkret...

Glömde bort ta kort på maten...Oops! Om jag får säga det själv var det gott! Ungsstekte färskpotatis som jag blandade diverse marinerade grönsaker i när potatisen svalnat något, det var smaskigt och väldigt enkelt! Gillar vi! Till detta helstekt fläskfilé, kalla såser och bröd. Till efterrätt serverades det en lime och citronpaj, den smälte i munnen...

Välkomna åter på ytterligare en "slattfest" Ni som kom, men då serveras det kanske julmat i stället, så vi kan väl säga om sisådär 4 månader...

 & Olle

onsdag 28 juli 2010

Tapetsering!

En hektiskt dag men bra vart det iallafall!
När man tapetserar har man "dansskor" på sig enligt min far... Idag passade det ju ypperligt då "Fryksdalsdansen" börjat i byn och varar i dagarna 4, efter denna helg blir det lätt "höstkänsla"...
...lite förklistring...
...innan första våden kom upp...
...den blommiga väggen satte jag...
...innan jag gick in och laga mat, baka fika, tvätta, slipa och måla... som kvinna ska man hinna ALLT...
...medan Olle & pappa ägna dagen åt resterande tapetsering...

Kan berätta att det är pyntat och klart oxå i rummet, men eftersom vi ska ha "slattfest" på fredag så visar jag inget av det utan gästerna får lov att vara lite nyfikna... =)

tisdag 27 juli 2010

Kvällsdopp i Fryken!



Varmt? Nja... Höll mig själv på sjöbodens altan.

"Kvarna i Bäck"

Där håller mamma till med sina alster just nu. Var dit en tur idag och det var väldans trevligt, mycket fint att se på, de är flera utställare. De håller öppet varje dag till på lördag 31 juli kl 10-16. Passa på och ta svängen förbi Bäck när Ni ändå åker till Öjenässtor Gårdsloppis under torsdag 29/7-söndag 1/8  kl 11-18, nya saker fylls på varje dag där.

måndag 26 juli 2010

En fundering...

Då min syster och jag besökte Nora så var vi vid ett antal tillfällen "tvugna" besöka Nora bibliotek. Denna text var den man såg när man satt och gjorde "det" man skulle. Undra hur de tänkte eller vad som hänt som föranledde till dessa ord. Förslag - någon?

Vad tror Ni...

...pappa gör på "semestern"? Vilar? Nja...
Ny-gamla projekt som ska slutföras...
Tur han "bara" har 2 döttrar.

14 000...

...besökare men höre Ni!!! Ryyysligt dåligt mä kommentarer... Men Ni är ALLA välkomna ändå! =)

Idag när regnet öste ner igen roa vi oss med lunch på byn å vem satt ve bordet breve om inte "grannen i Beck" med sin fru.

Sen så har vi roat oss med nått ytterligare, Ni får snart se... =)

Aftaskvällninga har vi slipat, slipat, slipat, städat och så målade jag lite. Imorgon spacklar jag i vardagsrummet så kanske vi kan tapetesera där innan helgen, dä blir spännande det! Då kommer det ju nästan kännas färdigt så man kan plocka fram pyntet oxå eller hur??? Vi får se hur vi hinner, ska till "Ingvar" och "hälsa på" med systeryster en afta oxå, högsta växeln för till veckan ska jag börja jobba igen så då kan man väl vila sig lite där kanske... ;)

söndag 25 juli 2010

Spackelhjälp!

Idag kom hjälpen, högt ä dä!
Nu är det "bara" att slipa, bättra på spacklet och sedan kan vi hänga tapeter och förhoppningsvis inviga ett rum på fredag då vi ska ha "slattfest"! =) (vad nu det kan vara...)

TREVLIG VECKA DÄRUTE I REGNET!

onsdag 21 juli 2010

Onsdasmys...

...idag har "Lilla E" vart hos mig & O och "lekt" då "Stora E" var till Arvika och hoppa från trampolinen, 2 hopp från 3:an fixa han så nu får vi se vad det blir för märken till fredan. Själv fick jag aldrig några magister märken då jag tvekad till att hoppa ner i den mörka, mörka sjön. Då fick man minsann aldrig åka till nått badhus... dä ä längsena dä. =)
Då viss abstinens infinner sig för barnen (och deras mor under sommaren) så har man en huvudsyssla när man hälsar på hos moster, spela dator! Spelar man inte dator kan man ju alltid spela lite Nintendo när man fikar.  

Lycka!!!

Idag gjorde jag nått jag inte gjort förut... hävde mig ut genom fönstret och spackla på övervåningen, då fick jag för första gången se hur det såg ut! Gud va gött när dä ä klart!!!
Morgonrufs i håret.
Till vänster blir det dusch och till höger tvättar vi händerna.
I detta hörn i sovrummet blir det en provisorisk vägg och vips har man en liten klädkammare...
Den vänstra dörren blir till klädkammaren och den högra till sovrummet. I framtiden om behov kommer finns kan man dela sovrummet till två rum...
...fönstren.

tisdag 20 juli 2010

Årets tur med min syster...

...gick detta år till Örebro län:
Grythyttan för en morgonfika på "Guldkringlan", rekommenderas!
En snabb tur på byn, lovar det går snabbt!!!
Och ett besök på "Måltidens hus"

Sen bar det av mot Nora, mysig att flanera i, många små bodar och flera loppis och kuriosa affärer, några inköp gjordes...
Nora glass åts och lunch vid vattnet.
Min syster upptäckte dessa tåg, här kan man bo! Något för den tågintresserade sonen så nästa sommars miniresa för dem kanske.
Här fanns det ALLT!

Slutligen bar det av mot Karlskoga, en affär där, några affärer i Karlstad och sedan hemåt!
Tack syster för denna dag!

Grattis mamma Asta!

Igår fyllde O´s mamma år, han tog med sig granntanten och så åkte de till mamma A och fika. God tårta, dock ej hembakad men väl från Winerkonditoriet.

söndag 18 juli 2010

Ett aftas dopp i "Dirty lake"!

Solen lyste väl inte med sina skarpaste strålar men det är betydligt varmare i vattnet än i Fryken hos min syster!
O tycker nog det är "lite" kallt...
...men "E´na" tvekar först...
...men knappast sen...
..."Stora E" övar för 14 meters dyket imöra på simskolan...
...om han lyckas hoppa i Arvika på onsdag så har han tagit både järn- & bronsmagister, 8 år gammal.
O kom i till slut...
..."Lilla E" med sin favvo O, undar hur det blir när bebben kommer? Avundsjuk?