torsdag 29 april 2010

1 år sedan!!!

Kommer Ni ihåg vad som uppfyllde pappsen liv i fjol vår???
I år är det nog till "min syster" vi får bege oss om vi vill ha lite vila... Hoppas, hoppas, hoppas bara INTE myggen tänker samma sak!!! Håll tummarna!

Trevlig helg!

Lite blomster och "myggholken" på plats!

I morgon eftermiddag väntar en av våra större händelser i livet... Ni får snart veta. =) Ha dä!

 & Olle

Där satt formen!

I dag kom "grabbarna" igen. Äntligen hade den efterlängtade formen kommit efter mååånga dagars väntan. Slit å släp va de är duktiga!!!

Tur med vädret hade de idag, dagen avslutades med fika på trappen och sedan en tur till soptippen!!! Yippie! (not) MEN kan tilläggas att förra gången var det -22 och idag var det +22! Skönt!
I morgon är det dax för detta... å så ska rörmokaren borra så sovandet för O lär gå åt pipsvängen.
Fortsättning följer kl 6 te möran när de är åter på plats. Tur man börjar tidigt själv så man är ur vägen...

onsdag 28 april 2010

En bröllopspresent inköpt!

Å vips så hade vi en ny visp!
Tänk vad ett besök på "bazaren" kan innebära för plånboken och hemmet... Det jag egentligen gjorde där var att fråga efter en annan bröllopspresent jag beställt men den hade inte dykt upp så jag slog till på denna. 2 bra saker har den som jag vet utan att ha provat den IRL än. Ballongvisp och inrullningsbar sladd!

Vi säger TACK till Er som givit oss presentkort där! Nu ska O baka!!! ;)

 & Olle

Inget är som väntans tider...

Här står det stilla... "något" har kommit bort på vägen så här har pappsen & O "roat" sig med att elda i flera dagar. Duktiga! Idag var självaste husmora med och jösses va ho flänger fram. Kan säga som så att hon har strukit och hittat flera plagg jag glömt bort jag / vi ens hade... har man för mycket kläder då? Eller för trång garderob? Håller på det senare. =)

måndag 26 april 2010

Rena rama grekiskan...

...inte fattar man mycket inte!!!
Men en "liten" bild av hur stort till yta det kommer bli vart det idag när "pinnar & snören" kommit upp.
Undra om de förberett för grillfest när de "städat" på verandan idag? Eller är det för fredagsmyset kanske?

söndag 25 april 2010

Plötsligt händer det!

Jag fick allt ta del av "kakan" som delades ut här i bygden häromdagen. Undra nu vad jag ska slösa dessa "lappar" på... hmm...

En kväll i vila...

...eller hur blev det nu när "päronen" gjort sitt pass hos min syster så var det visst dax för vår vedhög att bli ett minne blott. Några timmars jobb och en god måltid senare så var det klart!
Frågan är: Blir de ALDRIG trötta???

Uppgrusat!

 Så här såg det ut i fredags när jag kom hem... 

 
 

Denna utsikt kommer vi ha från soffan sedan... ja utan jordhögen då förstås.

torsdag 22 april 2010

ÄNTLIGEN!

Kom de!!!
Och inte nog med att det grävdes för fullt hemmavid denna dag... Helt plötsligt kom det en karavan av bilar, Sunne manskör, Sandra Dahlberg och tv-team!!! Grannen hade vunnit på postkodlotteriet!!! Detta kan Ni se på tv på Valborgsmässoafton. Våra arbetare fick ta paus så nu undrar jag om jag kan debitera Sjöberg för de minuter det inte blev något gjort??? =) Sen kan man funder på vart är min vinst då??? En bil kanske. =)
GRATTIS grannen!

ps är bredbandlös och telefonlös hemma...


tisdag 20 april 2010

Garderober!

Hur får man till det som bäst??? Uppe på vår "gamla" hall har jag iallafall kommit på denna lösning:

Ett köksskåp från Ikea som man har trådbackar i! Såg det live hos "Ingvar" i helgen och jag tror bestämt det skulle bli toppen! Tänk Er 5-6 sådana skåp med massa förvaring!!! 60*60 och 140 högt, inbyggt utmed ena väggen. Kan bli bra tror jag.

Nere i hallen får det bli en elfa lösning med skjutdörrar.

ps medan jag sitter här å spånar denna sena timme så borrar det i källaren... han jobbar på O med sina kablar.

Badrum...

...vad behöver man och vad man vill ha kan vara 2 helt olika saker! Efter mycket övervägande har vi (jag) kommit fram till följande...

Badrum 1:

Badrum 2:

Tvättmaskin & torktumlare inhandlat idag...

Badrumsmöblerna kan komma att ändras men... just nu ser det ut såhär.

Kakel kommer vara vitt blank 20*20 på väggarna, plus naturtoner nere och rött uppe. Inte på det klara riktigt ännu men snart så...

bilder från: hafa & elon

Plötsligt bara händer det!!!

I afton fick vi kalla in det "tunga" artilleriet. Ett telefonsamtal från någon vi väntar på gjorde att gården var tvungen rensas på buskar för imorgon kommer GRÄVMASKINEN!!!

torsdag 15 april 2010

Vi lever!!!

Tänkte "bara" tala om det... =) I övrigt händer inte mycket... Lite ved tas om hand, någon kabel dras, lösningar för olika saker funderas ut, fönstren har kommit... men snickarna låter oss vänta en månad till. MEN denna gång ska vi ju inte flytta mitt i utan det känns lugnare... Men som snickare M sa: "När vi kommer så KOMMER vi!" Undra vad han mena??? HUR många kommer? =)

Helgen bjuder på arbete för O, deklaration för oss båda, nöje shopping för mig om krafterna finns (tror "Ingvar" längtar efter mig), ett besök här om vädret tillåter.

Skulle vara kul att inhandla lite blommor... MEN vad ska jag med det till när det bara kommer vara i vägen för arbetarna. Duktigt tänkt va!?

måndag 5 april 2010

10 000!!!

Då har vi nått denna siffra i antal besökare!!! Antar att vissa av Er har en viss besvikelse till att inläggen varit få på sista tiden... men som sagt ibland måste man ha krafter till annat och något att visa Er har ej funnits...

Påsken har gått mig förbi känns det som... lugn som bara den, rent av trist. Fredag kväll tillbringade jag på laxmiddag hos G & J, TACK för det. Annars har jag suttit här om kvällarna medan O vart på bruke han.

Har idag tagit några bilder som om några månader endast lever kvar i minnet om hur det såg ut på Bäcken.
Ni ser oss sitta vid vårt köksbord va??? På verandan/ toaletten ska det iallafall stå när den är inbyggd, borta och klar. Fönstrens kommande storlek är 110x160 cm så utsikten över sjön lär det bli. Samma storlek på fönstren i kommande vardagsrum oxå.
I vardagsrums fönstret kommer man komma in från vår nya hall... fönstret uppe kommer vara en glasdörr och bakom den finns en del i vårt sovrum. Glasklart? Eller klart som korvspad för Er? Huvudsaken är väl att JAG och de som ska göra det har kollen. =) O han säger "ja ja" det blir nog bra. =)

NU GÅR START SKOTTET SNART!!!